Prijava
Košarica (0 izd.)

VAM LAHKO
POMAGAMO?

info@vitavitalis.si

031 848 111

Velikost besedila: Pomanjšaj pisavo Povečaj pisavo

 

30 % popust

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Vita Vitalis so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in mednarodnih kodeksov e-poslovanja.

 

Svetujemo Vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene Pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Vita Vitalis d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik) si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani ‘trgovina.vitavitalis.si’ kadarkoli. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vas prosimo, da si redno ogledujete naše Pogoje poslovanja. 

 

Podatki o ponudniku

 

Spletno trgovino 'trgovina.vitavitalis.si' upravlja podjetje Vita Vitalis d.o.o. Podatki o upravljavcu se nahajajo na povezavi Osnovni podatki.

 

Cene

 

Vse cene v spletni trgovini 'trgovina.vitavitalis.si' so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Cena, navedena ob posameznem proizvodu, ne vsebuje stroškov pošiljanja. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Veljavna je tista cena, ki je objavljena na dan naročila (t. j. na dan zaključka in oddaje naročila).

 

Cena, izpisana ob koncu naročila, je končna cena, sestavljena iz cene proizvoda in stroškov pošiljanja.

 

Garancija

 

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

 

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije.

 

Naročila

 

Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu so shranjeni pri ‘trgovina.vitavitalis.si'. Dosegljivi so ali v uporabniškem računu posameznega uporabnika (dostop preko interneta) ali v podatkovni bazi podjetja Vita Vitalis d.o.o (dostop osebno ali po telefonu). Kupec bo pridobil kupoprodajno pogodbo (naročilo) v slovenskem jeziku. Kupec odgovarja za podatke dane v procesu izvajanja naročila. Ponudnik ne odgovarja za morebitne napake pri dostavi zaradi napačnega naslova. Račun za naročeno in plačano blago bo kupec prejel po pošti skupaj z naročenim blagom.

 

Popravke ali dodatke k naročilu nam lahko pošljete po elektronski pošti na info@vitavitalis.si ali jih sporočite po telefonu na 031 848 111031 848 111

 

V primeru, da vam spletno nakupovanje ne odgovarja lahko oddate celotno naročilo tudi po elektronski pošti na naslov info@vitavitalis.si.

 

Koraki nakupa - sklenitev pogodbe

 

1. Registracija
Za izvedbo naročila je potrebna popolna registracija. Če uporabnik že ima uporabniško ime in geslo, nadaljuje nakup, v nasprotnem primeru pa opravi postopek registracije. Nakup je možno opraviti tudi preko Hitrega nakupa, kjer registracija ni potrebna, je pa potrebno vpisati podatke kupca.

 

2. Izbor artiklov - oddaja naročila
Uporabnik zbere artikle, ki si jih želi, v košarici ter na blagajni izpolni vse potrebne podatke in odda naročilo. Naročilo se postavi v čakalno vrsto, kupec pa dobi kopijo naročila v svoj poštni predal. Kupec ima možnost preklicati naročilo v vrsti preko elektronske pošte v času dveh ur. Naročilo se hrani na strežniku ponudnika v zavihku 'Urejanju računa', ki je uporabniku, v primeru, da se je pred nakupom registriral, dosegljivo preko povezave 'Urejanje računa' v vrstici 'Pregled naročil'.

 

3. Naročilo potrjeno - pogodba sklenjena
V roku najkasneje 48 ur ponudnik pregleda naročilo, preveri dobavljivost  izdelka ter potrdi naročilo oziroma ga zavrne. V primeru, da se cena v času obdelave naročila spremeni, se ponudnik zavezuje, da bo poskusil ponuditi uporabniku nižjo ceno ali ponuditi ustrezno rešitev, ki bi bila obojestransko zadovoljiva. Ponudnik si pridržuje pravico, da pokliče uporabnika na njegovo telefonsko številko. Pogodba med ponudnikom in uporabnikom je v primeru potrditve naročila s sporočilom 'Naročilo potrjeno' nepreklicno sklenjena, v primeru zavrnitve naročila pa pogodba ni sklenjena.

 

4. Blago odposlano
Ponudnik v obljubljenem roku zapakira in odpošlje blago s priloženim originalnim računom in morebitnimi navodili, garancijskim listom ali certifikati.

 

Možnosti plačila

 

1. Plačilo po predračunu
Pri plačilu po predračunu se Vam izpiše predračun in vzorec položnice za plačilo. Položnico lahko plačate preko spletne banke, na banki ali na pošti. Metoda plačila preko spletnih bank je med vsemi načini plačil zagotovo najvarnejša in najhitrejša in je zato tudi najbolj zaželena. S plačilom počakajte, da vaše naročilo preide v stanje 'Naročilo potrjeno'. Po opravljenem plačilu nam lahko pošljete potrdilo o plačilu in tako omogočite hitrejšo obravnavo vašega naročila.

 

2. Plačilo po povzetju
Naročilo plačate dostavljavcu z gotovino, ko vam le-ta dostavi naročeno blago. Celotna kupnina skupaj s stroški dostave so navedeni v naročilu in držijo, če ni bilo kasneje kako drugače dogovorjeno.

 

Dobavni rok

 

Ponudnik se bo potrudil, da bo blago dostavljeno do naročnika v navedenih rokih. Po oddaji naročila boste prejeli sporočilo s kopijo naročila, ki vsebuje naročene artikle in skupno ceno. V sporočilu naročila bosta navedena tudi telefonska številka in naslov elektronske pošte za stike s kupci, na katerega se lahko obrnete v primeru kakršnihkoli vprašanj ali pripomb v zvezi z vašim naročilom.

 

V primeru, da blaga, ki ste ga naročili, ni na zalogi, se bomo z vami dogovorili o dobavnem roku. Vita Vitalis d.o.o. lahko v času do izdaje obvestila, da je ''Naročilo potrjeno', naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne. Upravitelj spletne trgovine ‘trgovina.vitavitalis.si' si pridržuje pravico do zavrnitve naročenega blaga po lastni presoji.

 

Dostava


Vsa naročila bodo odpremljena še isti ali naslednji dan (pod pogojem, da je blago na zalogi) od potrditve naročila. Tranzitni čas ne vključuje sobote, nedelje in praznikov. Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije (za drugačen dogovor nas prosimo povprašajte). V nobenem primeru pa spletna trgovina ni odgovorna za prekoračen rok dostave.

 

Dostavo naročenega blaga opravljata naša pogodbena partnerja DPD, d.o.o. Tržaška cesta 43, Maribor (v nadaljevanju DPD) in Pošta Slovenije, Slomškov trg 10, Maribor (v nadaljevanju Pošta Slovenije).

 

DPD Vam bo poskušal paket dostaviti dvakrat, vsakič vam bo pustil obvestilo. Če dostava ni uspešna oziroma če ste ob času dostave odsotni, Vam dostavna služba pusti obvestilo, Vi pa jih lahko pozneje pokličete in se dogovorite za dostavo. V kolikor bo tudi drugi poskus dostave neuspešen, se bo paket nadaljnjih 5 delovnih dni nahajal v skladišču izvajalca in če boste v tem času poklicali DPD se lahko dogovorite še za tretjo dostavo. V nasprotnem primeru se paket vrne upravitelji spletne trgovine, strošek dostave pa se obračuna kot da bi bil prevzem paketa dejansko opravljen. V primeru, da bi bil paket zaradi prej navedenega razloga vrnjen upravitelju spletne trgovine Vas bomo poklicali, da se dogovorimo za ponovno dostavo paketa in dodatne stroške dostave.

Dostava se vrši v dopoldanskem času, zato je priporočljivo, da navedete naslov za dostavo, kjer boste dosegljivi v dopoldanskih urah – naročeno blago Vam lahko dostavijo tudi na delovno mesto. Priporočamo tudi, da ob naročilu navedete telefonsko številko, na katero ste vedno dosegljivi (npr. Vaš GSM), daj Vas bodo lahko morebiti predhodno poklicali.
 
Strošek dostave je obračunan pred zaključkom naročila, tako da po opravljenem plačilu nimate več dodatnih stroškov.

Kupec ima pravico vložiti reklamacijo na opravljeno storitev DPD in sicer v 3 mesecih po oddaji paketa, če pride do izgube, poškodbe, kraje ali izropanja paketa, ter v primeru neizvedene, nepopolne ali napačno izvedene reklamacije pošiljke. Oziroma takoj ob vročitvi pošiljke oziroma v kolikor pomanjkljivosti niso takoj vidne v 30 dneh od vročitve. Reklamacija mora biti na DPD vložena v pisni obliki in mora vsebovati navedbo paketne pošiljke na katero se reklamacija nanaša, datum izročitve paketa kupcu, podatke o vlagatelju reklamacije in razloge za reklamacijo. Kupec lahko vloži ugovor zoper odločitev ali ravnanje DPD v zvezi z dostopom do storitev ali izvajanjem storitev, ki ga lahko vloži pri DPD v 30 dneh od dneva, ko je izvedel za izpodbijano odločitev ali ravnanje DPD.

 

Pošta Slovenije vrši dostavo v dopoldanskem času do 10. ure. V kolikor dostava ne bo uspešna lahko paket v roku 15 dni dvignete v Vaši poslovalnici Pošte Slovenije.

 

Cenik dostave

 

Strošek dostave znaša 6 EUR (z vključenim DDV), ne glede na izbranega ponudnika in vključuje strošek obdelave, pakiranja in transportne stroške.

 

Pri enkratnem nakupu artiklov v skupnem znesku nad 200 EUR (z vključenim DDV) je dostava brezplačna.

  

Zavijanje artikla in voščilnica

 

Kupec lahko v procesu nakupovanja označi, da želi imeti posamezen artikel dodatno okrasno zavit in oziroma ali želi artiklu priložiti voščilnico. Strošek zavijanja artikla znaša 3 EUR za posamezen artikel. Stroški izdelave voščilnice znašajo 3 EUR za posamezno voščilnico.

 

Strošek zavijanja artiklov in izdelave voščilnic je obračunan pred zaključkom naročila, tako da po opravljenem plačilu nimate več dodatnih stroškov.

 

Preklic naročila

 

Kupec lahko prekliče naročilo v roku dveh (2) ur po oddaji naročila in sicer tako, da pošlje sporočilo na elektronski naslov info@vitavitalis.si in navede, da želi naročilo preklicati.

 

Vračilo izdelkov

 

Kupec ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Svojo reklamacijo sporoči na naslov info@vitavitalis.si. Prejeto blago mora kupec vrniti v originalni embalaži, nepoškodovano in v nespremenjenem stanju v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blago se vrne ponudniku na naslov Vita Vitalis d.o.o., Rožna dolina cesta II / 24a, 1000 Ljubljana.

V kolikor so ti pogoji izpolnjeni, ponudnik vrne kupcu kupnino takoj ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od dneva prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Kupnina se nakaže na transakcijski (osebni) račun kupca, ki ga kupec sporoči v obvestilu o vračilu blaga.

Stroške pošiljanja reklamiranega blaga krije kupec. Ponudnik krije stroške pošiljanja reklamiranega blaga le v primeru vračila zaradi dostave napačnega blaga, t. j. če kupec ne dobi blaga, ki ga je naročil.

 

Varovanje podatkov in zasebnost

 

Pri spletni trgovini ‘trgovina.vitavitalis.si' spoštujemo Vašo zasebnost.

 

Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine 'trgovina.vitavitalis.si', pri tistih, ki opravijo nakup pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, arhiv opravljenih nakupov, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.

 

Registracija in/ali vpis osebnih podatkov v spletni nakupovalni center 'trgovina.vitavitalis.si’ je nujen in izključno potreben samo za pravilno izvajanje storitev ‘trgovina.vitavitalis.si. Spletna trgovina ‘trgovina.vitavitalis.si’ ali njegov upravitelj ne bo nikoli posredoval, prodal, dal v najem ali kako drugače trgoval z Vašimi osebnimi podatki. Uporabnikom je na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo o njih, preko njihovega uporabniškega računa.

 

Skrbno varujemo Vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščitenih z geslom in z omejenim dostopom. Spletno mesto ‘trgovina.vitavitalis.si’ dobro skrbi za varnost Vaših osebnih podatkov in spoštuje Vaše izbire za njihovo nameravano rabo.

 

Darilni bon

 

Darilni bon je izkazni papir, ki ga ponudnik izda proti plačilu v obliki listine. Vsak darilni bon je označen z unikatno serijsko številko (kodo), ponudnik pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za blago, ki ga prodaja v spletnem nakupovalnem centru 'trgovina.vitavitalis.si'. Darilni bon je moč kupiti v spletnem nakupovalnem centru 'trgovina.vitavitalis.si'. Pri nakupu darilnega bona veljajo enaka določila, ko so navedena v Pogojih poslovanja za ostalo blago. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od dneva izdaje bona.
 

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. V primeru, da je vrednost nakupa nižja od vrednosti darilnega bona, se kupcu razlika ne povrne. 
 

Uporaba darilnega bona je možna tako, da se unikatna koda darilnega bona v prvem koraku nakupnega procesa v razdelku Darilni bon vnese v za to predvideno polje in potrdi.

 

Pravno obvestilo

 

Spletna trgovina 'trgovina.vitavitalis.si’ in vsi podatki, slike artiklov in grafika, prikazani na spletni strani, so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi posameznih podjetij so v njihovi lasti. Blagovna znamka Vita Vitalis je registrirana in zaščitena pri Uradu RS za intelektualno lastnino.

 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. 
 

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.


Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.
 

Pritožbe in reklamacije

 

Pritožbe in reklamacije na izdelke ali storitve nam lahko sporočite na naš naslov info@vitavitalis.si. Ponudnik se bo po svojih najboljših močeh prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

 

KLUB UGODNIH NAKUPOV

 

Naši redni kupci ste naša posebna skrb. Za vas smo pripravili Klub ugodnih nakupov, ki vključuje posebne ugodnosti.

 

Splošne pogoje kluba si lahko ogledate tukaj: Klub ugodnih nakupov.
 

 

NAKUPOVANJE PRI NAS

Pogoji poslovanja

Garancija kakovosti

Varno nakupovanje

Pohvale in pritožbe

O NAS

Kdo smo

Kontakt

Zaposlitev

Osnovni podatki